Nastavitve piškotkov
Akcijska ponudba
 

Črni čaj

Črni čaj

Zimzelena rastlina, lepo oblikovanih in svetlečih lističev, ki spada v družino kamelij raste najbolje v tropskih in subtropskih področjih. Za črni čaj sta značilni predvsem dve vrsti te rastline:

Kitajski čajevec (Camellia sinesis) poseduje male nežne lističe in je odporna tudi na manjšo pozebo in tako uspeva tudi v višje ležečih predelih kot na primer Darjeeling.

Indijski čajevec (Camellia assamica) je dobro odporen na neurja in poplave, ne prenaša pa nizkih temperatur oziroma je na njih zelo občutljiv. S svojimi velikim listi pridela veliko več letine kot počasi rastoči kitajski čajevec.

Različni okusi črnega čaja ne nastajajo samo zaradi različnih rastlin čajevca ampak na lastnosti čaja odločilno vplivajo tudi lega nasadov, podnebje in kvaliteta rastišča. Z velikim poudarkom na kvaliteti črnih čajev Vam tako ponujamo le najboljše in najkvalitetnejše črne čaje iz biološko kontroliranih področij. Razen Kitajske, Šri lanke in Bangladeša je podjetje OASIS GmbH veliko svojih sredstev namenilo tudi v nastajanje bioloških nasadov črnega čaja v indijskem delu Darjeeling-a in Assam-a.

Darjeeling pokrajina leži na južnem pobočju Himalaje. Hladne noči in močno sonce na prisojnih legah hribovja dajejo možnost sajenja čaja do višine 2000 m nad morjem, ki daje neizmerno cvetlično-nežno aromo.

Assam je največja pokrajina nasadov čaja na svetu. Leži na plodnih delih visokih pobočij Bramaputre, kjer na obeh straneh vzpetin izjemno uspeva čajevec, ki ima kakovostno in hitro rast. Assam čaj se odlikuje po svojem polnem začinjenem in prijetnem okusu.

Za pridelavo visoko kakovostnega črnega čaja je potrebno ogromno pravega občutka in znanja, predvsem pa ročnega dela saj Vam le tako lahko ponudimo najkakovostnejše biološko pridelane črne čaje.

PRAVI ČAJ
Pomladni čas Premium
Darjeeling SpringTime 1 First Flush
Dozorel z nežno aromatičnim, niansiranim vonjem, ki daje uravnoteženo sveže zaokroženo doživetje čaja. Je medenorumene barve in ima izrazit limoni podoben vonj.

Pussimbing Premium
Darjeeling Pussimbing Autumnal
Polsladek, nežen do želodca Darjeling z nizko vsebnostjo teina in strojila. Prijetnega uravnovešenega okusa. Odličen tudi za pripravo s trdo vodo. Zaokrožen okus in zlata barva.

Ceylon
Šri Lanka ~ Ceylon
Temni listi. Močen, poln vonj. Bakrena barva. Razleze se po vseh kotičkih ustne votline in nosi lahen, nežno citronast pridih.
Okus je izrazito poln.

MEŠANICE ČAJEV
Vzhodna Frizija

Kakovostna mešanica listov z močno aromo ter temno barvo. Uživajte tipično frizijsko: z mlekom ali smetano in, če želite z dodatkom medu ali kandis sladkorja. Ta mešanica črnega čaja je ena izmed najbolj poznanih in ne bi smela manjkati v nobeni trgovini.

Angleški zajtrk
Izbrana, močno aromatična mešanica drobljenih listov z nežno trpkim vonjem. Velja za visoko kvaliteten močen temen čaj. Uživajte ga z mlekom ali smetano.

Indijansko poletje
Mešanica plemenitih čajnih lističev. Svetlo žive barve z nežno penečo aromo. Pravi okus za vse tiste, ki imajo radi nežne čaje.

AROMATIZIRANI ČAJ
Earl Grey Classic
Klasika! Aromatiziran črni čaj z veliko pravih slastnih sadnih olj bergamotke. Ta čaj ne sme manjkati v nobeni trgovini – že leta velja za posebnost, ki mora biti zmeraj prisotna.
Sestavine: črni čaj iz kontroliranih bio sestavin z naravno aromo.

Sladka pomaranča
S čistim eteričnim pomarančnim oljem in pomarančnimi olupki je nastal odličen črni čaj prikupnega vonja. Čaj, ki poživi ponudbo v vsaki trgovimi.
Sestavine: črni čaj s pomarančnimi olupki iz kontroliranih bio sestavin in naravne arome.

Vanilija Premium
Čisto nežna vanilijeva aroma in prava borbonska vanilija dajejo temu čaju čudovito polno aromo. Čaj, ki ima veliko prijateljev in že leta velja za najbolje prodajan čaj, ki ga brezpogojno morate imeti v svoji ponudbi.
Sestavine: črni čaj s kontroliranimi biološkimi sestavinami in naravno aromo.

Vir: www.caj.si

Komentarjev (0)

Komentar
Ime:

E-mail:


Napišite vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:

Martis d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Zdrava.si © 2019