Nastavitve piškotkov
Akcijska ponudba
 

Ajurvedski čaj

Ajurvedski čaj

Spoznajte kako uravnati ravnovesje telesa, uma in zavesti s pomočjo Oasis ajurvedskih čajev.

Vata čaj
Ljudje Vata tipa so zelo aktivni, hitro dojemajo stvari, odločni, … Če niso v ravnovesju, so psihično obremenjeni in v precepu ter napetosti. Vata čaj skrbi za ustvarjanje ravnovesja. Najboljši čas za pitje Vata čaja je med 2.00 in 6.00 ter 14.00 in 18.00 uro.
Sestavine: koromač, koriander, cimet, ingver, lovorjev list, sladki koren, konice kopra in bazilika iz kontrolirane biološke pridelave.

Pitta čaj
Ljudje Pitta tipa iščejo veliko energije v sebi, so dobri govorniki in kritični misleci, potrebujejo redno prehrano, se hitro razburijo in razdražijo. Če niso v ravnovesju, so lahko agresivni; so trmasti in neobzirni. Pitta čaj nudi izravnavanje teh notranjih ognjev. Najboljši čas za pitje tega čaja je med 10.00 in 14.00 ter 22.00 in 2.00 uro.
Sestavine: poprova meta, rman, koriander, janež, timijan, sladki koren in klinčki iz kontrolirane biološke pridelave.

Kapha čaj
Kapha tipi se poglabljajo vase in v harmoniji s svetom. Po pravilih so uravnoteženi, premikajo se počasi in se ne pustijo zlahka zmotiti v njihovem miru. Imajo dolg, globok spanec, kažejo nezainteresiranost, pomankljivo samoiniciativnost in lenobo. Pred tem jim lahko pomaga Kapha čaj. Najboljši čas za uživanje Kapha čaja je med 6.00 in 10.00 ter 18.00 in 22.00 uro.
Sestavine: ožepek, rožmarin, koriander, ingver, črni poper in majaron iz kontrolirane biološke pridelave.

Vitalis čaj
Dandanes vsi živimo v stresu in napetosti. V tem lahko Kapha ali Vata tipi iščejo razlog za neravnovesje. Vitalis čaj lahko daje novo energijo in vitalnost, najboljši čas za Vitalis čaj je med 2.00 in 6.00 ter 14.00 in 18.00 uro.
Sestavine: koščki jabolk, zeleni čaj, cimet, limonska trava, ingver, črni kardamom, verbena in klinčki iz kontrolirane biološke pridelave.

Večerni čaj
Kdor je v harmoniji s svojim telesom ve kdaj je pravi čas, da gre v posteljo. Ayurvedski večerni čaj pripravi telo na prijeten spanec. Pijemo ga lahko z mlekom in/ali sladkanega z medom. Najboljši čas za pitje je med 18.00 in 22.00 uro oziroma tik preden gremo spat.
Sestavine: koromač, janež, cimet, koščki pomaranče, ingver, črni kardamom, sladki koren in koščki vanilije iz kontrolirane biološke pridelave.

Vir: www.caj.si

Komentarjev (0)

Komentar
Ime:

E-mail:


Napišite vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:

Martis d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Zdrava.si © 2019