Nastavitve piškotkov
Akcijska ponudba
 

Pogoji uporabe in pravila

Pravila obnašanja uporabnikov

Spletne strani Zdrava.si so namenjene promociji in prodaji artiklov za kvalitetnejšo življenje ter seznanjanju širše javnosti o izkušnjah pri uporabi le teh. Na spletnih straneh ni dovoljeno zasmehovati in žaliti drugih uporabnikov. Vsakdo ima pravico do svojega mnenja. V primeru, da se z nekom ne strinjate, to izrazite z argumentirano repliko.

Prepovedano je ščuvanje k verski, rasni, seksualni, nacionalni, politični ali kakšni drugi nestrpnosti. Prosimo vas, da ne uporabljate neprimernih izrazov in vas vabimo, da pozitivno sodelujete pri kakovosti medmrežne komunikacije. Objava povezav na druge spletne strani niso zaželene in so pridržujemo pravico do odstranitve takšnih objav. Oglaševanje, prodaja, komercialne raziskave brez soglasja lastnika spletnega mesta Zdrava.si niso dovoljene in bodo odstranjene. Uporabniško ime in geslo, ki ga uporabnik uporablja za registriran dostop, je uporabnik dolžan varno shraniti in zaščititi pred zlorabo. Uporabniki sami odgovarjajo za vsebino, ki jo napišejo.

 

Ukrepi moderatorjev
Moderatorji skrbijo za nemoteno komunikacijo med uporabniki ter po potrebi pomagajo pri uporabi sistema. Moderatorji bodo vsebino, ki ne upošteva pravil obnašanja uporabnikov in ni primerna za objavo na spletnem mestu Zdrava.si ali žaljive pripombe po lastni presoji odstranili. Pri tem se lahko posvetuje z urednikom.

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Zdrava.si

Spletno mesto Zdrava.si vsebuje tudi spletno trgovino, ki deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Ob prijavi v sistem Zdrava.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (MOJ RAČUN) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Zdrava.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

 

Cene in ažurnost podatkov
Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.
Moderatorji ter ponudniki skušajo čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da moderatorji ne utegnejo sošasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 


Naročanje
Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini Zdrava.si, razvrščene v kategorijah.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini kupoprodajne pogodbe (naročilo) vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki MOJ RAČUN. O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov narocila@zdrava.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporošilu o nakupu.Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine v 15-ih dneh od od prejema. Zadošča tudi, da ponudnika najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga obvestite, da odstopate od pododbe, blago pa vrnete v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artilkla. 

Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Načini plačila 
V spletni prodajalni Zdrava.si ponudnik omogoča plačilo po prejetem računu ob prevzemu paketa in preko plačilnega sistema PayPal (plačilo s karticami Visa, MasterCard, American Express, Maestro,...) .

V primeru plačila po prejetem računu ob prevzemu paketa opravite plačilo z nakazilom na naš račun preko vaše spletne banke ali na bančnem okencu. 
V primeru plačila preko plačilnega sistema PayPal vas bo sistem vodil skozi postopek plačila, omogočeno pa je plačilo neposredno s plačilnimi karticami ali plačilo preko PayPal uporabniškega računa. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljalca spletnega mesta Zdrava.si in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu MOJ RAČUN.


Varovanje podatkov
Pri nakupu (naročilu) kupec (naročnik) dovoli podjetju Martis d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Martis d.o.o. se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varoval podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva. Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil in ponudb. 

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, naslov za dostavo izdelkov (v kolikor je drugačen od stalnega ali začasnega prebivališča), telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Podjetje Martis d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov spletne trgovine in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta Zdrava.si si lastnik spletnega mesta Zdrava.si pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem "vdoru" v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti!

 

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 
 
Katere podatke vsebuje spletno mesto?
Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Martis d.o.o. PHPSESID Identifikacija uporabnikove seje Trajanje seje
Martis d.o.o. language Nastavitev jezika 30 dni
Martis d.o.o. EUR Nastavitev valute 30 dni
YouTube YSC, use_hitbox, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE YouTube vtičnik 1 -6 mesecev
Facebook Connect - Facebook  vtičnik -
Google Analytics _ut* Statistika ogledov spletne strani Različno
 
 

POZOR! 
Podatki, ki so objavljeni na spletnih straneh Zdrava.si, so namenjeni izključno splošnemu informiranju in ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri zdravniku. Če menite, da potrebujete zdravniško pomoč, se obrnite na osebnega zdravnika ali ustrezno zdravstveno ustanovo. 

Sporočila na spletnih straneh (menja, ocene, komentarji...) so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta Zdrava.si. Uredništvo ni v nobenem primeru odgovorno za vsebino sporočil in datotek, ki jih uporabniki objavljajo na spletnem mestu Zdrava.si.


Avtorske pravice

Spletno mesto Zdrava.si je v lasti podjetja Martis d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh Zdrava.si lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo uredništva. Uredništvo si pridržuje pravico do uporabe in objave vsebin za lastne potrebe, pri čimer ne razkriva izvora in identitete pisca.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Martis d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Zdrava.si © 2017