Nastavitve piškotkov
Akcijska ponudba
 

Glasba za nevrovadbo - VelosiMed Ljubeča pozornost

Glasba za nevrovadbo - VelosiMed Ljubeča pozornost
Spletna cena:
19,01€
Dobavljivost: 2-3 dni
Pakiranje: 1 kom
Ocena: Ta artikel še ni ocenjen
Količina: Dodaj v košarico

Opis artikla

Ravnovesje med natrijem in kalijem v živčnih celicah se lahko vzpostavi že po 15 minutah poslušanja VelosiMed™ nevrovadbe, ki vzpodbuja theta možganske valove. Nivo Na in K v živčnih celicah je ključnega pomena za osmotski pretok potrebnih snovi v in z celice. Če smo zelo dolgo v beta stanju (običajno budno stanje, pri običajnem delu, ko nas kaj skrbi, ko nas je strah, ko smo jezni...) se ravnotežje med tema dvema jonoma poruši, kar čutimo kot mentalno utrujenost, ki jo torej lahko hitro preženemo s VelosiMed nevrovadbo. Za ta namen so najbolj primerne Globoka meditacija in Ustvarjalnost, Nevrovadba nivo 1, pred spanjem pa tudi Zlati zaspanček.

Kot vemo sta telo in um tesno povezana in tako ima redno poslušanje VelosiMed™ nevrovadbe tudi ugoden vpliv na naše zdravje. Dr. Vincent Gianpapa je ugotovil, da imajo tovrstne tehnologije pomlajevalni učinek, ker med drugim regulirajo izločanje treh pomembnih hormonov, ki so povezani z dobrim počutjem in dolgoživostjo:
- zmanjša izločanje kortizola za skoraj 50 %. Kortizol je stresni hormon in pospešuje staranje, zmanjša sposobnost učenja in ima v splošnem negativni vpliv na zdravje in dobro počutje, 
- poveča izločanje prekurzorja DHEA za 50 %. Nivo DHEA v telesu določa splošno odpornost telesa na bolezni. DHEA tudi posredno zavira učinke kortizola in drugih "stresnih" hormonov.
- za 70 % poveča izločanje pomembnega hormona melatonina, ki nam pomaga doseči globok zdravilen spanec, ki ga naše telo potrebuje vsak dan. Z leti se naša sposobnost izločanja melatonina zmanjšuje in s tem nastopijo razne motnje spanca in pospešeno staranje. Z VelosiMed™ nevrovadbo lahko to uspešno preprečimo.

Na zgoščenki z naslovom VelosiMed Ljubeča pozornost boste našli:

1. Ljubeča pozornost 21:12
je vodena meditacija, za lažje doseganje čustvenega stanje ljubeče pozornosti do sebe, drugih in celotnega stvarstva. Izhaja iz budistične prakse Metta Bhavana. Znanstveniki so na podlagi EEG in izjav menihov ugotovili, da ima tovrstna meditacija najboljši vpliv na človekovo dobro počutje in višje zavedanje. Ljubeča pozornost vzbudi tipično možgansko stanje, kot so ga znanstveniki izmerili pri budističnih menihih. Za začetnika je to stanje precej zahtevno, zato vam priporočamo, da najprej vsaj dva meseca redno poslušate Globoko meditacijo in/ali Nevrovadbo nivo 1, preden pričnete z rednim poslušanjem Ljubeče pozornosti.

2. Globoka meditacija 30:00
ustvari meditativno stanje s postopnim nižanjem frekvence možganskih valov in njihovo kombinacijo. Že samo 10 do 15 min poslušanja vam vspostavi naravno ravnovesje ionov v možganskih celicah in s tem prežene občutek 'utrujenih možganov'. Uporabljate jo lahko kot pomoč pri vaši običajni meditaciji. Če niste navajeni meditirati, uporabljajte Globoko meditacijo kot dnevno umirjanje in sproščanje. Namestite se v udoben položaj z zravnano hrbtenico in poslušajte Globoko meditacijo. Čim bolj neprizadeto poskušajte opazovati misli in čustva, ki ob tem priplavajo iz vaše podzavesti v vašo zavest.

3. Zlati zaspanček 20:30
vas nežno zaziblje v globok, krepčilen spanec s vzbujanjem nizkih delta možganskih valov. Poslušajte v udobnem položaju, tik pred spanjem, lahko kar v postelji, po napornem in zelo aktivnem dnevu ali če imate probleme z nespečnostjo.

Ocene - mnenja (0)

Komentar
Ime:


Napišite vaše mnenje: Opomba: Uporaba HTML kode ni dovoljena!

Ocena: Slabo            Dobro

V spodnje polje prepišite varnostno kodo s slike:

Priporočamo... (3)

Martis d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Zdrava.si © 2019